Gastouder Sjoukje

Wat doen we zoal bij gastouder Sjoukje?

Er komen kinderen uit alle leeftijdsgroepen. Daardoor is de daginvulling ook heel wisselend. Het is heel leuk om te zien hoe de oudere kinderen de jongere kinderen meenemen in hun fantasiewereld en ook hoe de jongere kinderen dit een volgende keer weer laten zien in hun spel.

 

Buiten de vakanties moeten we regelmatig op en neer naar school om kinderen te brengen en te halen. Hierdoor komen we met regelmaat buiten. In weer en wind en soms dus lekker stampend door de waterplassen.

 

Voor de schoolgaande kinderen zijn er spelletjes, puzzels, teken- en knutselspullen en een hele speelkamer waar o.a. lego en domino te vinden is. Daarnaast zijn er leesboeken en heel veel Donald Duckjes.

Het komt ook voor dat één van de kinderen huiswerk moet maken en dan gebruik maakt van de computer. Een spelletje op de computer wordt ook wel eens gedaan, maar de kinderen spelen vaker buiten: voetballen, in de zandbak, met de step, stoepkrijten of de oudhollandse spelletjes.

In de vakantie gaan we soms naar het bos, de kinderboerderij, indoorspeeltuin of het zwembad.

 

De jongere kinderen hebben veel speelgoed binnen en buiten. We bouwen veel samen met de duplo, bouwen torens en drinken kopjes thee uit het keukentje. We hebben ook een hele mooie Tipi die we binnen en buiten kunnen gebruiken als speeltent. Daarnaast puzzelen we, doen memoryspelletjes en het ballonspel. We tekenen en kleuren veel en ook knutselwerkjes worden gemaakt. Verder wordt er regelmatig voorgelezen en liedjes gedraaid en gezongen. Soms bakken we koekjes.

Buiten spelen doen we ook graag: er is een glijbaan, een zandtafel, een zandbak, loopauto's, stepjes voor groot en klein en we mogen graag stoepkrijten.

We maken gebruik van Netflix waardoor een filmpje kijken ook mogelijk is, sommige kinderen hebben dit als rustmoment nodig.